Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Cum sa ai grija de prosoapele pentru sala

Postat de asternuturi 16.01.2020 0 Comentarii Articole Informative,

 

 

Atunci cand mergi la sala de sport e necesar sa ai mereu in geanta cu echipamentul si un prosop sau doua, majoritatea salilor de sport ofera prosoape, dar pentru siguranta ta e sugerat sa iti aduci propriul prosop de acasa, macar stii ca e curat.

 

Pentru a evita contactul direct cu suprafetele din sala de sport, e recomandat sa asezi un prosop inainte de folosirea obiectelor, pentru a te proteja atat pe tine, cat si pe cei care vor volosi mai tarziu obiectele respective. Evita sa te stergi pe fata sau pe corp cu acelasi prosop pe care l-ai asezat pe aparatele de antrenament, in acest fel eviti transferul de bacterii de pe obiectele din sala la tine pe corp si eviti expunerea la diversele boli pe care le poti dobandi de la sala de sport (boli de piele, boli gastro-intestinale, boli respiratorii).

 

Prosopul pe care il folosesti la sala nu trebuie sa fie prea gros, pentru a nu permite gazduirea bacteriilor, chiar si dupa spalarea lui. E nevoie sa ai un prosop cu o densitate medie, care sa aiba o uscare rapida si o buna capacitate de absorbtie.

 

E important sa speli prosoapele dupa fiecare antrenament, iar pentru a te bucura de beneficiile unor prosoape moi si curate, iti recomandam sa urmaresti sfaturile de mai jos pentru intretinerea acestora.

 

  • Evita sa folosesti balsamul de haine atunci cand speli prosoapele, pentru ca balsamul va face ca prosoapele sa isi reduca din puterea de absorbtie. Daca nu reusesti sa renunti la balsam, foloseste-l intr-o cantitate foarte mica si o data la 2-3 spalari.

  • Inlocuieste balsamul cu otet. Poti adauga otet in ciclul de clatire al masinii o data la cateva spalari, acesta avand rolul de a indeparta excesul de detergent si de a elimina mirosurile neplacute, ajutand la redobandirea texturii moi si a capacitatii de absorbtie a prosoapelor.

  • Poti apela la bicarbonatul de sodiu pentru spalarea prosoapelor, acesta actioneaza ca un dezinfectant natural, ajuta la eliminarea mirosurilor, creste absorbtia si confera o textura moale prosoapelor.

  • Nu exagera cu procedura de albire cu clor a prosoapelor, risti ca ele sa se ingalbeneasca mai usor si sa se deterioreze rezistenta fibrei.

  • Nu adauga prea mult detergent in masina de spalat, deoarece acest obicei face ca prosoapele sa isi piarda din capaciatatea de absorbtie, prin crearea unei pelicule peste tesatura. In plus, toate substantele chimice pe care le contine detergentul vor fi absorbite prin piele atunci cand folosesti prosoapele la antrenament. 

  • Spala prosoapele in apa cat mai calda, spre fierbinte, pentru a putea fi eliminate bacteriile si reziduurile cat mai eficient.

  • Sorteaza prosoapele pe culori atunci cand le speli, pentru a obtine cele mai bune rezultate, fara a le fi afectate culorile sau calitatea fibrei.

  • Nu supraincarca masina de spalat cu prosoape, deoarece vei obtine doar ingreunarea procesului de spalare, in timp ce curatarea prosoapelor va fi defectuoasa, nepermitandu-se eliminarea corespunzatoare a murdariei si a detergentului.

  • Scutura prosoapele inainte de a le pune la uscat, pentru a-si recapata textura si pentru a-si indrepta perii.

  • Incearca sa eviti suprauscarea prosoapelor, atat cu uscatorul de haine, cat si prin expunerea directa la razele soarelui, acest lucru ducand la degradarea fibrelor si la o inlocuire frecventa a acestora.

 

 

Etichete: prosoape

Lasa un comentariu

De ce covoarele persane sunt atat de scumpe

De ce covoarele persane sunt atat de scumpe

asternuturi 21.03.2021 0
 Cu totii am auzit despre faimoasele covoare persane, dar din pacate aceste produse sunt de cele mai multe ori asociate cu atribute de genul: invechit, demodat sau comun. Aceste aspecte se datoreaza f...
Citeste mai mult
Ce secrete ascunde fabricarea produselor textile

Ce secrete ascunde fabricarea produselor textile

asternuturi 19.03.2021 0
 Fie ca purtam haine, folosim prosoape pentru baie sau asternuturi pentru pat, atunci cand dormim, cu totii ne bazam pe produse textile pe care le consideram deja parte din viata noasta. Daca dorim sa...
Citeste mai mult
De ce sunt de preferat culorile pastelate in dormitor

De ce sunt de preferat culorile pastelate in dormitor

asternuturi 25.06.2020 0
 Singurul spatiu care iti ofera siguranta si relaxare este dormitorul tau, dar nu toate culorile folosite in dormitor iti asigura acest sentiment de relaxare si pace, asa cum o fac nuantele pastelate....
Citeste mai mult