Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Ce secrete ascunde fabricarea produselor textile

Postat de asternuturi 19.03.2021 0 Comentarii Articole Informative,

 

Fie ca purtam haine, folosim prosoape pentru baie sau asternuturi pentru pat, atunci cand dormim, cu totii ne bazam pe produse textile pe care le consideram deja parte din viata noasta.

 

Daca dorim sa aflam cum ar fi viata fara aceste produse textile, ar trebui sa ne uitam la animalele de companie din jurul nostru, care isi folosesc blana pe post de haina sau de asternut. Singura diferenta consta in faptul ca oamenii nu poseda blana precum animalele, deci nu au nimic care sa ii protejeze in fata vitregiilor mediului.

 

Trecand la lucruri serioase, orinude am cauta, putem sa descoperim usor faptul ca produsele textile sunt, in mare parte, fabricate din fibre naturale de bumbac.

 

Intregul proces incepe pe campiile fertile din Egipt, India sau SUA, unde fermierii cultiva cu succes cantitati uriase de bumbac, planta de la care va fi recoltata in cele din urma doar floarea, adica elementul care contine fibrele necesare prelucrarii.

 

Ulterior recoltarii, bumbacul este dus in fabrici pentru daracire si prelucrare in fire lungi, care vor fi mai departe utilizate in alte procese de productie, cum ar fi cel de tesere.

 

Tesatoriile automatizate reprezinta locurile in care materialele textile sunt produse, iar intregul proces consta in impletirea firelor intr-un mod organizat, obtinandu-se astfel structuri uniformem de forma panzelor textile lungi.

 

Aceste materiale sunt apoi imprimate in functie de destinatia lor, pentru ca apoi sa mearga catre croitorii pentru a fi debitate si cusute, obtinandu-se astfel haine, lenjerii de pat, prosoape, halate, sau alte produse textile pe care cumparatorii le asteapta cu mult interes.

 

Odata cu preturile mici, cumparatorii vor fi tentati sa schimbe cat mai des produsele textile pe care le utilizeaza, ceea ce va favoriza achizitiile repetate. In general, procesele de productie ale produselor textile tind sa fie cat mai automatizate posibil, de aici si costurile mici pe care cumparatorii le platesc de la an la an.

 

De asemenea, productia acestui tip de produse tinde sa fie externalizata din tarile dezvoltate catre tarile in curs de dezvoltare, pe fondul globalizarii, permitand astfel obtinerea unor preturi finale mai mici, ceea ce va fi mereu in avantajul consumatorilor.

 

Avand in vedere tendintele globale, putem sa anticipam faptul ca in Romania vor mai fi produse, in viitor, doar bunurile de inalta calitate, urmand ca cele ieftine sa fie importate din tari precum Bangladesh sau India.

 

In acest sens, cel putin teoretic, producatorii romani ar trebui sa incerce sa dezvolte productia de inalta calitate pe plan local, lucrand cu masini performante si personal inalt calificat, cedand catre importatori piata produselor textile ieftine.

 

Lasa un comentariu

De ce covoarele persane sunt atat de scumpe

De ce covoarele persane sunt atat de scumpe

asternuturi 21.03.2021 0
 Cu totii am auzit despre faimoasele covoare persane, dar din pacate aceste produse sunt de cele mai multe ori asociate cu atribute de genul: invechit, demodat sau comun. Aceste aspecte se datoreaza f...
Citeste mai mult
Ce secrete ascunde fabricarea produselor textile

Ce secrete ascunde fabricarea produselor textile

asternuturi 19.03.2021 0
 Fie ca purtam haine, folosim prosoape pentru baie sau asternuturi pentru pat, atunci cand dormim, cu totii ne bazam pe produse textile pe care le consideram deja parte din viata noasta. Daca dorim sa...
Citeste mai mult
De ce sunt de preferat culorile pastelate in dormitor

De ce sunt de preferat culorile pastelate in dormitor

asternuturi 25.06.2020 0
 Singurul spatiu care iti ofera siguranta si relaxare este dormitorul tau, dar nu toate culorile folosite in dormitor iti asigura acest sentiment de relaxare si pace, asa cum o fac nuantele pastelate....
Citeste mai mult